Select Page

دستور سفارش در فارکس

TYPES OF ORDER

 

انواع سفارشات در فارکس

در اصطلاحات فارکس کلمه سفارش (Order) به معنی چگونگی ورود و خروج از معامله می باشد. در این بخش، انواع دستورات سفارش که در بازار فارکس استفاده می شوند را شرح خواهیم داد. برای شروع باید بدانید کارگذار (broker) شما چه انواعی از سفارشات را پشتیبانی می کند، البته انواع سفارشات اصلی، توسط کارگزاران مختلف پشتیبانی می گردد.

انواع سفارشات

  • Market order یا Instant Execution

 

یک Market order، سفارش خرید یا فروش در بهترین قیمت موجود است.

به عنوان مثال، قیمت پیشنهادی خرید از شما (bid) برای EUR / USD در حال حاضر در ۱.۲۱۴۰ و قیمت پیشنهادی فروش به شما (ask) 1.2142 است.

به بیان دیگر اگر می خواستید EUR / USD را در بازار خریداری کنید، به قیمت ۱.۲۱۴۲ فروخته می شود.

پس وقتی گزینه buy را در پلتفرم معاملاتی خود کلیک کنید، جفت ارز مربوطه را در قیمت ask خواهید خرید.

البته به خاطر داشته باشید با توجه به شرایط بازار ممکن است بین قیمتی که درخواست می کنید و آنچه در سفارشتان در پلتفرم ثبت می گردد، تفاوتی جزئی مشاهده گردد.

 

 

  • Pending Orders

 

فرمان های Pending به سفارشاتی گفته می شود که بر خلاف سفارشات قبلی نمی توان در همان لحظه آنها را اجرا کرد بلکه این گونه سفارشات بعد از انجام مسکوت می مانند تا بعد از اینکه قیمت به نقطه ای که در سفارش خواسته ایم رسیده و بعد اجرائی می شود. این نوع سفارشات شامل دو نوع Limit و Stop می باشند که در زیر به آنها می پردازیم.

  • Limit Entry Order

فرمان limit entry به نوعی از سفارش گفته می شود که مرتبط با خرید پایین تر از قیمت جاری بازار یا فروش بالاتر از قیمت جاری بازار می باشد. در برخی مواقع به دلیل تشخیص خط حمایت یا مقاومت، حدس می زنیم که قیمت بعد از تماس با آنها حرکت معکوس پیش می گیرد (اگر خط حمایت باشد قیمت احتمالا” بعد از برخورد با آن به سمت بالا تغییر جهت می دهد و اگر خط مقاومت باشد قیمت احتمالا”بعد از برخورد با آن به سمت پائین تغییر جهت می دهد) بنابراین قصد نداریم در حال حاضر و با قیمت فعلی وارد بازار شویم، بلکه می خواهیم وقتی قیمت به خطوط حمایت یا مقاومت برخورد کرد ، پوزیشن باز شود. در چنین مواقعی از این امکان نرم افزارهای معاملاتی استفاده می کنیم.

در این تصویر نقاط آبی نشان دهنده قیمت جاری، خط سبز قیمت خرید زیر قیمت بازار و خط قرمز قیمت فروش بالای قیمت بازار را نشان می دهند. برای مثال در حالی که قیمت EUR/USD در بازار معادل ۱.۲۰۵۰ می باشد شما قصد دارید اگر این قیمت تا ۱.۲۰۷۰ صعود کرد وارد معامله فروش گردید. جهت فروش جفت ارز، بالای قیمت فعلی بازار، می توانید در مقابل مانیتور خود نشسته و صبر کنید تا قیمت به ۱.۲۰۷۰ برسد و یک سفارش market order فروش ثبت کنید. یا با ثبت سفارش sell limit در قیمت ۱.۲۰۷۰ در وقت و زمان خود صرفه جویی کنید، در این حالت پلتفرم معاملاتی شما در صورت رسیدن قیمت به ۱.۲۰۷۰ سفارش فروش شما را جاری خواهد کرد.

سفارشات Limit Entry Order مربوط به مواردی می باشد که شما انتظار معکوس شدن روند قیمت را دارید، بنابراین به طور مشخص فرمان sell limit را در قیمتی بالاتر و فرمان buy limit را در قیمتی پایین تر از قیمت جاری بازار قرار می دهید و البته چنانچه اشتباهی در این مورد انجام گردد مثلا” فرمان Sell Limit را در قیمتی پائین تر از قیمت جاری قرار دهید،  معمولا”نرم افزار معاملاتی معامله را نمی پذیرد.

 

  • Stop Entry Order

فرمان stop entry به نوعی از سفارش گفته می شود که مرتبط با خرید بالاتر تر از قیمت جاری بازار یا فروش پایین تر از قیمت جاری بازار می باشد. در برخی مواقع به دلیل تشخیص خط حمایت یا مقاومت، حدس می زنیم، چنانچه قیمت آنها را رد نماید (بشکند)  با احتمال زیاد به روند خود ادامه خواهد داد. بنابراین قصد نداریم در حال حاضر و با قیمت فعلی وارد بازار شویم، بلکه می خواهیم وقتی قیمت خطوط حمایت یا مقاومت را شکست، پوزیشن باز شود. در چنین مواقعی از این امکان نرم افزارهای معاملاتی استفاده می کنیم.

در این تصویر نقاط آبی نشان دهنده قیمت جاری، خط سبز قیمت خرید بالای قیمت بازار و خط قرمز قیمت فروش زیر قیمت بازار را نشان می دهند. برای مثال در حالی که قیمت GBP/USD در بازار معادل ۱.۵۰۵۰  (و در حال صعود) می باشد، شما باور دارید اگر این قیمت تا ۱.۵۰۶۰ صعود کند، به صعود خود ادامه خواهد داد. در این حالت دو سناریو جهت اجرا پیش روی شما خواهد بود:

جهت خرید جفت ارز بالاتر از قیمت فعلی بازار، می توانید در مقابل مانیتور خود نشسته و صبر کنید تا قیمت به ۱.۵۰۶۰ برسد و یک سفارش market order خرید ثبت کنید. یا با ثبت سفارش buy stop در قیمت ۱.۵۰۶۰ در وقت و زمان خود صرفه جویی کنید، در این حالت پلتفرم معاملاتی شما در صورت رسیدن قیمت به ۱.۵۰۶۰ سفارش خرید شما را جاری خواهد کرد.

سفارشات Stop Entry Order مربوط به مواردی می باشد که شما انتظار ادامه روند قیمت را دارید، برای مثال وقتی انتظار دارید قیمت اگر تا حد خاصی بالا رود با گذشت از یک خط مقاومت به صعود خود تا حد مشخصی ادامه دهد. پس به طور مشخص فرمان buy stop را در قیمتی بالاتر و فرمان sell stop را در قیمتی پایین تر از قیمت جاری بازار قرار می دهید.

 

  • Stop Loss Order

فرمان stop loss ، فرمانی وابسته به پوزیشنهای معاملاتی بوده و کاربرد آن جلوگیری از افزایش ضرر معامله، در مواردی است که روند بازار در خلاف جهت انتظار معامله گر حرکت می کند. فرمان stop loss تا زمانی که قیمت به حد تعیین شده آن برسد و یا شما آن را تغییر داده یا حذف کنید، به قدرت خود باقی می ماند. برای مثال فرض کنید وارد یک پوزیشن خرید EUR/USD در قیمت ۱.۲۲۳۰ شده اید و برای اینکه ضرر احتمالی خود را به حداقل برسانید، فرمان حد STOP LOSS را معادل قیمت ۱.۲۲۰۰ قرارداده اید. این بدان معنی است که اگر شما در تشخیص روند مرتکب اشتباه شده باشید، در صورت نزول فیمت تا حد ۱.۲۲۰۰ پلتفرم معاملاتی شما به شکل خودکار با فروش جفت ارز خریداری شده شما ( بستن پوزیشن) به معامله پایان می بخشد و نمیگذارد از حد ضرری که تعیین نموده اید بیشتر ضرر کنید. در مواردی که شما نمیخواهید روند معامله خود را روبه روی مانیتور دنبال کنید، کاربرد حد stop loss با ارزش تر خواهد گردید.

 

  • Trailing Stop

 

فرمان trailing stop ، نوعی از فرمان stop loss و وابسته به پوزیشنهای معاملاتی بوده که می تواند به نسبت نوسانات قیمت در بازار تغییر کند.

فرض کنید شما تصمیم گرفته اید وارد پوزیشن فروش USD/JPY در قیمت ۹۰.۸۰ شوید. و از یک فرمان trailing stop معادل ۲۰ پیپ استفاده می کنید. این بدان معناست که فرمان stop loss به شکل دیفالت بر روی قیمت ۹۱.۰۰ قرار دارد. ولی اگر قیمت به حد ۹۰.۶۰ نزول کند، فرمان trailing stop به مقدار ۹۰.۸۰ (حد نقطه سربسر جائی که نه سود دارید نه ضرر) تغییر خواهد کرد.البته به خاطر داشته باشید که اگر قیمت دوباره صعود کند trailing stop در همین سطح مانده و بالاتر نمی رود. چنانچه به مثال ذکر شده با حد trailing stop معادل ۲۰ پیپ باز گردیم، اگر قیمت USD/JPY به حد ۹۰.۴۰ برسد فرمان trailing stop شما به قیمت ۹۰.۶۰ تغییر خواهد کرد. (یا بر روی ۲۰ پیپ سود قفل خواهد گردید) و در ادامه پوزیشن شما تا جایی که قیمت به حد ۲۰ پیپ سود شما برخورد نکند، باز خواهد ماند.

 

  • Take Profit

 

فرمان take profit در فارکس در راستای استفاده از سود برنامه ریزی شده در پوزیشن ها استفاده می گردد. وبه این معنی می باشد که پس از تنظیم آن در صورت برخورد قیمت با آن معامله شما به طور خودکار با حفظ سود برنامه ریزی شده، بسته خواهد شد.

سفارشهای خاص فارکس

  • Good Til Canceled (GTC) Order

یک سفارش GTC نوعی از فرمان های فارکس است که تا زمانی که تصمیم به لغو آن نگیرید در بازار فعال می ماند. حتی کارگزار شما هم این نوع سفارش را لغو نمی کند. بنابراین، مسئولیت شما خواهد بود که برنامه مرتبط با شفارش تان را به یاد داشته باشید.

  • Good for the Day (GFD)

یک سفارش GFD نوعی از فرمان های فارکس است که تا پایان زمان روز کاری بازار، فعال می ماند و بعد از آن در هر مرحله ای که باشد بسته خواهد شد.

 

  • One-Cancels-the-Other (OCO)

یک سفارش OCO نوعی از فرمان های فارکس شامل ترکیبی از دو فرمان ورود و یا دو فرمان stop loss می باشد به نوعی که هرگاه یکی از دو فرمان جاری گشت فرمان دیگر به شکل اتوماتیک کنسل می گردد. فرض کنیم قیمت جاریEUR / USD  معادل ۱.۲۰۴۰ باشد و شما قصد دارید در صورتی که قیمت تا حد ۱.۲۰۹۵ رشد داشت، اقدام به خرید و در صورتی که تا حد  ۱.۱۹۸۵ نزول کرد اقدام به فروش نمایید. پیرو آنچه گفته شد، اگر قیمت به حد ۱.۲۰۹۵ برسد، سفارش خرید شما فعال خواهد شد و متعاقبا” سفارش فروش در قیمت ۱.۱۹۸۵ نیز به طور خودکار کنسل می گردد.

 

 

  • One-Triggers-the-Other

یک سفارش OTO بر خلاف روش سفارش OCO می باشد، و تنها وقتی فعال می گردد که شما سفارش اصلی را ثبت کرده باشید و جاری گردد. زمانی که می خواهید حد take profit و stop loss را قبل از انجام معامله تنظیم کنید از فرمان OTO استفاده می گردد. برای مثال، فرض کنید قیمت جاری USD/CHF معادل ۱.۲۰۰۰ بوده و شما معتقد هستید در صورتی که تا حد ۱.۲۱۰۰ رشد داشته باشد، در یک روند اصلاحی تا حد ۱.۱۹۰۰ پایین خواهد آمد. مشکل اینجاست که ممکن است این صعود قیمت حتی تا یک هفته زمان ببرد. به منظور سود جستن از این اصلاح قیمت در شرایطی که در حال مانیتور بازار نباشید، یک فرمان sell limit در قیمت ۱.۲۰۰۰ و به طور همزمان یک فرمان buy limit در قیمت ۱.۱۹۰۰ ثبت می کنیم و جهت احتیاط یک دستور stop loss نیز در قیمت ۱.۲۱۰۰ قرار می دهیم. در سفارشهای OTO ، هر دو فرمان buy limit و stop loss تنها زمانی فعال می گردند که سفارش فروش شما در قیمت ۱.۲۰۰۰ جاری شده باشد.

 

نتیجه گیری

در معاملات فارکس شما معمولا” با دستورات market order, limit entry, stop-entry, stop loss, and trailing stop سر وکار خواهید داشت.

خلاصه این موارد در تصویر زیر شرح داده شده است:

 

در صورتی که یک معامله گر مجرب فارکس نیستید، سعی کنید هرگز از سیستمهایی که نیاز به فرمانهای متنوع و پیچیده دارند، استفاده نکنید. ابتدا از فرمانها و سفارشات اصلی استفاده کنید و در صورت نیاز به استفاده از روشهای پیچیده تر، ابتدا از پشتیبانی کارگذار خود مطمئن شوید. در صورتی که قصد ورود به معاملات بلند مدت دارید، قبل از شروع شرایط و هزینه های احتمالی را از کارگذار خود استعلام نمایید. بهترین استراتژی ساده نگاه داشتن سفارشها در معامله می باشد. تا زمانی که به اندازه کافی به پلتفرم معاملاتی خود در خصوص سفارشات و ورود و خروج معامله مسلط نشده اید، با حساب واقعی معامله نکنید و فراموش نکنید، انجام معاملات غلط از آنچه شما فکر می کنید، رایج تر است.

 

چارت معامله

مجله

بازار

بروکر

تقویم

ابزار فارکس